ʥ
Връзката и обмяната Ви на данни с този сайт са защитени
ı
ќ
Решете как ще се използват вашите данни. Виж настройките
Q
ő
ı
ă
Ÿ
Ś

Колонад Иншурънс Ес Ей

ȭ
Colonnade_Logo
Colonnade_Logo

Колонад Иншурънс Ес Ей

Колонад Иншурънс Ес Ей притежава рейтинг А- (Excellent) за финансова стабилност, даден й от Международната кредитна агенция A.M.Best.
  • Колонад Иншурънс Ес Ей е застрахователна компания базирана в Люксембург, развиваща дейност в сферата на общото застраховане, изцяло собственост на Fairfax и учредена с цел стратегическо разширение на застрахователния бизнес на Fairfax в страните от Централна & Източна Европа.
  • Развива дейността си чрез клонове в България, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, Полша, както и оперира чрез дъщерно дружество в Украйна.

  • Лицензиран застраховател по 17 от 18 задължителни класове в Oбщото застраховане (освен клас 10 – Гражданска отговорност на автомобилистите).

  • Колонад Иншурънс Ес Ей е лицензиран да предоставя застрахователни услуги на територията на всички страни-членки на Европейския Съюз.

  • Презастраховане, осигурено от водещи презастрахователи с първокласни финансови гаранции - Swiss Re, Partner Re, Munich Re.


Феърфакс Файненшъл Холдинг Лимитид (www.fairfax.ca) е международна финансова компания, основана през 1985г. и търгуваща на Фондовата Борса в Торонто, Канада чрез своите дъщерни застрахователни дружества, Fairfax предлага широка гама от застрахователни продукти – имуществено застраховане, застраховки отговорности, както и презастраховане на територията на Канада, САЩ, Европа и Азия. Fairfax има стабилни финансови показатели. През 2016г. холдингът записва брутни премии в размер на 9.5 млрд. щ.д, разполага със собствен капитал в размер на 11.8 млрд. щ.д. и оперира с активи в размер на 43.2 млрд. щ.д.

Феърфакс Файненшъл Холдинг Лимитид е световен лидер в застрахователните и презастрахователни услуги. През 2015г. Застрахователният синдикат Лойдс, базиран в Лондон, Великобритания, посочи Fairfax като застрахователят, разполагащ с петия най-голям застрахователен подписвачески капацитет, възлизащ на повече от 1.38 млрд. британски паунда (или около 1.76 млрд. евро)

  • Анонсирано стратегическо партньорство с AIG през октомври 2016 г. с придобиване на филиали на AIG* в Аржентина, Чили, Колумбия, Уругвай, Венецуела и Турция, и закупуване на оперативни активи на AIG и права за подновяване в България, Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Словакия.

  • Реда за подаване на жалби съгласно правилата за уреждане на претенции по чл. 104, ал. 1 са публикувани в интернет страницата на всеки един застраховател.

  • Потребителят на застрахователни услуги има право да подава жалби срещу застрахователя. В зависимост от естеството на жалбите, те могат да бъдат подавани пред Комисията за финансов надзор, Комисия за защита на потребителите, Комисия за защита на личните данни и други държавни органи. В Република България спорове във връзка със застрахователни отношения се разрешават извънсъдебно чрез медиация и арбитраж.

  • Доклад за платежоспособността и финансовото състояние на застрахователя може да намерите на интернет страницата на всеки един от застрахователите.
Национален телефон за завеждане на щета +359 2 921 01 00
Интернет адрес на правилата на застрахователя www.colonnade.bg
Адрес на управление в държавата по седалище бул. Черни връх № 51Б, вх. Б, ет. 2, ФеърПлей Бизнес Център гр. София 1407
Име на държава членка на седалището Република България
Sedcardsystem | MK1 v8.9.13 | RegNr. 18420 | webdesign Œ
û