ʥ
Връзката и обмяната Ви на данни с този сайт са защитени
ı
ќ
Решете как ще се използват вашите данни. Виж настройките
Q
ő
ı
ă
Ÿ
Ś

„Застрахователно дружество Евроинс” АД

ȭ
3-euroins
3-euroins

„Застрахователно дружество Евроинс” АД

"Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД  e една от първите застрахователни компании в България получила лиценз за Общо застраховане по новия закон за застраховането от 1998 год. - Разрешение за извършване на застрахователна дейност №8 от 15.06.1998 год., издадено от Националния съвет по застраховане при МС на Република България.

Търговският модел на компанията е насочен към предлагането на пакетни застрахователни продукти, покриващи широк спектър от рискове и осигуряващи комплексно застрахователно обслужване на клиентите. Портфейлът на "Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД  обхваща над 63 броя застрахователни продукти, които покриват 18 вида застраховки от общо 18 разрешени на общозастрахователните дружества.

"Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД  е регистрирано в края на 1996 год. През декември  2005 г. Комисията за финансов надзор вписа компанията в Регистъра на публичните дружества. Търговията с акциите на Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД  на Българската фондова борса стартира официално на 31 януари 2006. Free float-ът надхвърля 23 %.
Основен акционер в " Застрахователно дружество ЕВРОИНС" АД  е Еврохолд България АД чрез Евроинс Иншурънс Груп АД ( ЕИГ).

Реда за подаване на жалби съгласно правилата за уреждане на претенции по чл. 104, ал. 1 са публикувани в интернет страницата на всеки един застраховател.

Потребителят на застрахователни услуги има право да подава жалби срещу застрахователя. В зависимост от естеството на жалбите, те могат да бъдат подавани пред Комисията за финансов надзор, Комисия за защита на потребителите, Комисия за защита на личните данни и други държавни органи. В Република България спорове във връзка със застрахователни отношения се разрешават извънсъдебно чрез медиация и арбитраж.

Доклад за платежоспособността и финансовото състояние на застрахователя може да намерите на интернет страницата на всеки един от застрахователите.

Национален телефон за завеждане на щета 0700 17 241
Интернет адрес на правилата на застрахователя www.euroins.bg
Адрес на управление в държавата по седалище гр. София, бул. „Христофор Колумб” № 43
Име на държава членка на седалището Република България
Sedcardsystem | MK1 v8.9.13 | RegNr. 18420 | webdesign Œ
û